Fotboll, fest och gröna mattan

2

Ni har hört det förut men det tål att sägas igen – vilket väder vi har!! Helgen fullkomligt flödade i sol och värme vilket betydde att vi, dvs jag och barnen, klarade oss alldeles ypperligt även fast mannen är bortrest. En hel vecka. Kämpa, kämpa. Ni som har barn förstår vad jag menar, inte att det är kämpigt att vara mamma men att ja, det blir lite mycket på alla håll och kanter när man är van vid att vara två som hjälps åt. Aktiviteter, hämtningar, lämningar, picknickpåsar, gympapåsar, snoriga näsor, mardrömmar, hundpromenader, matlagning och det vanliga heltidsjobbet.

2-1

Lördagen gick i fotbollens tecken där Lukas både gjorde mål (så lycklig kille!) samt stod i målet andra matchen. Sophie busade runt och grejade i gräset. Efter fotbollen var det biopremiär för Ben10 inne på biograf Skandia. Grön matta, ballonger, popcorn och självaste Mr Ben10 på plats – galet nöjda barn med andra ord! Bara för att boosta mina sinnen ännu mer tog vi med oss Lukas kompisar Wilmer och John också. Tack Wonderland för en trevlig bio!

2-4

2-5

Japp, när man är själv hemma får man skippa ”duktiga-mamma-matlagningen” när energin tryter och låta sig väl smaka av halvfabrikat. Det tog några år men när poletten väl föll ner blev allt så mycket enklare och receptet stavas: GÖR DET ENKELT FÖR DIG! Förbered med köttfärssås som går att tina upp, boka av allt som inte har med hämtning eller lämning utav barn att göra och var ute i god tid. Är inte du stressad är inte barnen stressade och nej, det är inte våra barn som stressar utan vi.

2-8

Surdegspizza med parmaskinka som man lägger över pizzan när den är klar. Blev absolut helt ok, även om jag (givetvis) glömde pizzan lite för länge i ugnen.

2-7

Och så till den högst aktuella frågan Pokemon Go:s vara eller icke vara? Vi är ganska så strikta med ”skärmtid” i vår familj. De krigen tar vi faktiskt och i veckorna är det skärmfritt. På helgen däremot får de titta på sina iPads vilket nu på sista tiden inneburit ett konstant tjat om detta Pokemon-jagande. Så… I helgen gav vi oss ut. På vår första Pokemon-Go jungfrupromenad och jag måste säga att det var väldigt mycket roligare än vad jag trott!

2-3

Så fina, Wilmer och Lukas. Hela tiden tar killarna i varandra, kramar, en hand på axeln, håller hand när de ser på film. De är verkligen fysiska vilket jag älskar och boostar så mycket jag bara kan! Inga hårda killar här inte.

2-2

Mer socialt än vad man kan tro, Lukas och Wilmer pratade säkert med minst 15 olika killar kring Lidingö Centrum om vilka Pokemons de hittar, vart osv. Det är mer än att bara gå och stirra ner i sin skärm i alla fall.