Gärsnäs

Igår kväll var jag på afterwork hos Gärsnäs. Deras fina showroom ligger granne med Sven Harrys konstmuseum i Vasaparken (samma hus).  Har ni inte varit där rekommenderar jag varmt ett besök, just nu är det utställningen’’Estrid Ericson – Svenskt Tenns grundare och stilikon’’ som pågår i konsthallen.

Gärsnäs showroom till höger på bottenvåningen

Gärsnäs showroom till höger på bottenvåningen

Förutom trevligt umgänge och god mat och dryck så visade bla. Gärsnäs upp nyheter inför möbelmässan och formgivarparet (ett par både på jobbet och privat) Fredrik Färg och Emma Marga Blanche berättade om hur tankarna och designprocessen hade gått till när de tog fram fåtöljen ”Emma”.  Det är alltid roligt att få höra hur en möbel har kommit till, tankarna och idéerna bakom samt själva produktions processen innan  möbeln är ”färdig”. Möbeln får ytterligare en dimension när man kan dess bakgrundshistoria.

Emma Marga Blanche och Fredrik Färg

Emma Marga Blanche och Fredrik Färg

Fåtölj "Emma"

Fåtölj ”Emma”

2013 vann ”Emma” utmärkelsen Årets Möbel från Sköna Hem med motiveringen ”Emma är en klassiker i modern dräkt. Ett välskräddat samspel mellan hantverkstradition och industritillverkning. En bekantskap med gamla anor, klädd enligt senaste mode: stramt elegant och feminint med leggings.”

Fåtölj "Emily"

Fåtölj ”Emily”

 

”Emily är liten syster till vår fåtölj Emma. Precis som syskon liknar de varandra – men ändå inte. Familjedragen känns igen på sömnaden, de är båda klädda men har olika mönster. Sömnadsarbetet är en funktion samtidigt som det skapar ett starkt uttryck. Den speciella tekniken grundar sig i det klassiska hantverket i kombination med nya tekniska material. Emily är en bekväm stol som fungerar lika bra runt ett matbord som vid ett konferensbord.”

möbelmässan (feb 2015) kommer Gärsnäs visa fler tillskott i samma familj som ”Emma” och ”Emily”, kan tyvärr inte avslöja mer än att de kommer hålla samma höga design och kvalitét som övriga möbler av Färg/Blanche och Gärsnäs.

Skärmavbild 2014-11-20 kl. 14.32.07

Inspiration MyHome