Ge dig själv världens bästa present – yoga och surf i Santa Teresa!

4

Idag har jag tvingat mig själv att lämna hemmet och ta mig in till stan för att börja min dag här, på ett av de absolut bästa platser jag och min kropp vet. Yogayama på Jungfrugatan i Stockholm. En oas i lugn och stillhet och det är verkligen något som händer inuti mig när jag går in här. Som att min kropp vet att här mår vi bra, här släpper vi stress och oro och bara mjuknar upp och öppnar sinnena. Här finns förutom yoga även en grym restaurang, Koloni, för den som vill stoppa i sig lite nyttigheter.

6

8

Såg den här bilden på väggen och blev så glad att resan till Costa Rica och Santa Teresa görs igen! Om ni har möjlighet, om ni bara ska unna er själva EN ENDA lyxig ”sak” i år borde det vara att hänga med Yogayama på det här. Jag och fotograf Cecilia Liljeton träffade upp yoga-gänget precis där i Santa Teresa för två år sedan och det var på riktigt en utav de allra mest minnesvärda och magiska reseupplevelser jag varit med om. Santa Teresa är en plats som tog mig tillbaka till när jag spenderade väldigt mycket tid i Thailands skärgård på 90-talet. Orört, okommersiellt, naturnära och väldigt laidback. Jag blev så förtjust att jag kollade upp skolor till barnen, ringde hem till sambon och sa att japp, hit flyttar vi nästa vinter! Så blev det ju då icke men det är fortfarande en dröm jag har. Att få resa dit igen och spendera en tid där med min familj. In och boka in er, ni behöver inte vara medlemmar hos Yogayama för att följa med.

2

Så här härligt hade jag och Cia det när vi var där.

2-1

2-2

Världens finaste lilla ekologiska bondens marknad varje onsdag och söndag nere vid stranden. Grönsaker till handarbeten och så lite spelmän på det! Ni förstår ju själva att det är här man ska bo.

4-1

2-3

Jodå, vi yogade också! Varje dag. Och försökte oss på lite surf, gick så där men galet kul! Haha, inga pinglor på beachen direkt men vad sjutton gör det, huvudsaken är att man mår bra och har roligt!

exray-exray-se_8633

mia-surf

Det som gör Santa Teresa speciellt är kvällarna då alla samlas på beachen för världens skönaste häng. Alla åldrar umgås, äter vid grillen, njuter av solnedgången och bara finns tillsammans. Inga al inclusive-resorts eller engelska skräniga barer så långt ögat når. En hälsosam livsstil där surfen står i fokus.

7

5

Hela byn Santa Teresa är EXAKT så som jag vill ha den. Lite dammig och sandig, men så charmig och just laidback på bästa tänkbara sätt. Det är inte billigt men det är väl värt det.

4-2

3

6-1

Den här bilden är så fin tycker jag. Det är precis så här lugnt och stilla det är i Santa Teresa och se så glad jag är! hehe!

Här kan ni läsa reportaget jag gjorde till tidningen därifrån!