En toalett skulle sitta fint… Finns ingen! Än…

Det börjar bli dags att tänka på badrum och avlopp till Smedjan, jag har två alternativ som jag ser det. Antagligen en trekammarbrunn med infiltration och inte ett minireningsverk som jag funderade på förut. Det kommer att ta 3-4 månader för kommunen att behandla min ansökan så det vore ju fint om den skickades in till dom så fort som möjligt. Wahlström Entreprenad har varit på plats och gjort en provgrop. Mer om provgropar : http://husagare.avloppsguiden.se/provgrop.html

        Grävmaskin Wahlström Entreprenad Provgrop Cias Smedja

Tordan på Wahlströms Entreprenad har allt under kontroll.

Jag trodde inte att man behövde gräva en så stor grop så jag blev ganska förvånad när det bara grävdes och  grävdes men i efterhand googlade jag och som man kan se på länken här ovanför så står det ju faktiskt: Djupet ska vara 1,5- 2 m eller ner till berg/grundvatten. Tordan har koll…

Jag har sedan tidigare varit i kontakt med Sigtuna Vatten & Renhållning som erbjöd gratis platsbesök och info, självklart nappade jag på det… Tack för det, jag fick svar på många frågo! De får ju inte säga till mig vad jag ska ha för anläggning exakt men jag fick ett bra hum om vad han tyckte var smartast. Den trevliga, duktiga, insatta Friedrich kom fram till att jag har perfekt jord i alla fall.

 

En tanke jag hade var att eftersom det byggs 400 nya bostäder nära slottsparken och Smedjan så kanske det hade gått att koppla på sig för kommunalt vatten och avlopp men det lönar sig inte.

Det här är det tänkta badrummet. Det ska bli en dörr ut till baksidan istället för det långa fönstret och en vägg ska byggas. Dörren är förresten till del betald, våra kära vänner samlade ihop pengar i bröllopspresent till oss att köpa en dörr för.. Kul, praktiskt och fint gjort!

ALTERNATIVET FINNS HÄR: Framtidssäker avloppsrening. Testad i miljoner år… Bioreningsverk för enskilt avlopp.

Det här alternativet tycker jag är fantastiskt..

http://www.alnarpcleanwater.se/

Eftersom ACT® baseras på naturliga processer krävs minimalt med underhåll och ingen tillförsel av kemikalier. Det gör att du varje år kan räkna in besparingar i både timmar och kronor. Tack vare vår slamnedbrytare kan du även slippa regelbundna slamtömningar. Vår testanläggning i Alnarp har vi belastat med en mängd som motsvarar ett normalt hushålls avlopp i femton år utan att behöva utföra en enda slamtömning.

Så, det är två tänkbara lösningar för mig. Det ena är dubbelt så dyrt dock. Vi får se vad det blir..