Jord, soffa, luft och vas – Fogia visar upp sina designnyheter

Nina Jobs, och Fogias, mål med Poppy har varit att skapa en lättmöblerad och flyttbar sittmöbel som även ska kunna fungera som ett alternativ till en stol.

En puff kan man aldrig få för många utav och en sådan här signerad Nina Jobs får gärna flytta in hemma hos mig! Jag träffade Nina här på Strandvägen 7 när Fogia, tillsammans med Grand Relations, hade sin pressdag och fick höra hennes tankar bakom puffen Poppy.
– Det var viktigt för mig att puffen skulle bli slitstark och även i ett material som är tvättbart. God komfort så klart och ett viktigt fokus under hela designprocessen har också varit miljöaspekten, vilket är ett krav idag, berättade Nina.

Även om man inte har ett vardagsrum som här, högst upp på Strandvägen, blir Nina Jobs puff Poppy ett smycke i rummet.

Soffan ni ser skulle även den mycket gärna få hitta hem till Björkvägen. Jord är namnet och det är italienska Luca Nichetto som står för formen. Även Luca fanns på plats för att berätta om sin möbel och tankarna bakom.

– Mitt mål var att kombinera material med italiensk och skandinavisk inspiration, att hitta den ultimata kompromissen mellan proportioner och material. Detta ledde till att jag också formgav integrerade marmorbord som en extra detalj man kan välja till som komplement till soffan, berättar Luca och visar hur den smarta designen gör att man kan fälla ner armstöden och ryggstöden.

Luca Nichettos soffa Jord är enligt honom själv personifieringen av funktionalitet, med sin ställbara arm- och ryggstöd, vilket tillför ett nytt designuttryck ihop med funktionalitet.

Det är inte varje dag man får en soffas funktionalitet visad för sig utav självaste formgivaren. Luca Nichetto och soffan Jord

Och sist men inte minst Luft. För 2017 års kollektion för Fogia har Luca även formgivit nyheten Luft – en serie vaser vilka munblåses på den venetianska ön Murano i Italien. En ö jag för övrigt haft nöjet att få besöka vilket jag varmt rekommenderar. En pytteliten ö utanför Venedig vilken du når, inte helt otippat, med båt. Husen har helt magiska kulörer och det är glas och färger som är öns tema rakt igenom.

Färgglada Murano utanför Venedig – turistigt, absolut – det är allt i och kring Venedig men ändock värt ett besök!

Så fina! Väcker starkt ha-begär.