Som yra höns på matlagningskurs med Indiska mästerkocken Sanjoo Malhotra

Vägen till Indiens mångbottnade själ går, som vi alla vet, bäst via magen. Dock vet jag inte om vi inbjudna journalister och redaktörer på gårdagskvällens event ihop med Jet Airways var lika insatta i att vi verkligen på riktigt skulle laga hela middagen själva… Men så var det och SOM VI KOCKADE! Kryddor från himmelriket, fina råvaror, ett gigantiskt restaurangkök och ledning utav Indiens svar på Leif Mannerström gjorde att det tillslut stod en middag på det långa bordet. En riktigt smakrik och god sådan. Men vägen dit var inte helt okomplicerad – som ni ser i mina filmklipp där jag har fel på exakt alla punkter när jag frågar Sanjoo om det indiska bröd han bakar…

Degen fick UTMÄRKT som betyg av Sanjoo och den skapades utav moi! Så lite stolt är jag allt. En sipp Bollinger på det och allt kändes tippelitopp. Det är alltid ett glas Bollinger i farten när Ingemar Åkesson håller i trådarna. Utmärkt i betyg från mig på det säger jag bara. Varför sippar man inte oftare på ett glas champagne? Ska införas på en gång.

Man fyller brödet med det man känner för. Ärtor, fetaost eller smör och kardemumma för en sötbulle. Sen steker man den i smör. Voila! Se filmen så kan ni göra det själva sen. Mycket gott. Vi var flera lag som gjorde massa rätter vilka vi sen avnjöt till intressant info om Indien och om Jet Airways, Indiens enda privatägda flygbolag som sätter stor stolthet i att ha en vegetarisk meny på sina flyg. Tummen upp för det och efter den här kvällen är jag väldigt sugen på en resa till Indien för att uppleva deras matkultur och smaker på riktigt. Och yoga på det för full pott.

Man förstår varför Indiens matkultur är lite utav landets signum. Dessa kryddor, färger och smaker. Enligt traditionen avslöjas ditt ursprung, din status i samhället och vilken religion du tillber genom det du äter. Undrar vad det säger om våra fredags-svenne-banan-taco-kvällar? Vår svenska mattradition är minst sagt en mix, vilket jag i och för sig gillar. Mix är bra. Fick en positiv bild utav Jet Airways också, ett bolag jag inte rest med än men gärna skulle testa.

Jet Airways Fredrik Romero bjöd på ett litet axplock av deras fina utbud.

Jet Airways Fredrik Romero bjöd på ett litet axplock av deras fina utbud.

Se så trevligt det ser ut! Som hemma fast på flyget. Tack Fredrik Romero på Jet Airways, Ingemar på Comma och Sanjoo för en trevlig och smakfull afton! Bara att säga till när ni vill att vi flyger till Indien – vi säger aldrig nej!

Några filmklipp från kvällen och i vanlig ordning är de helt oredigerade och skapade av mig i min telefon.

 

Så där ja, som en indisk mästerkock!