Min dag i bilder och städkärlek

Jag gör som de stora bloggprofilerna och ger er min dag i bilder, hehe! Gårdagen egentligen då jag lägger upp det här nu på morgonen innan jag ska in till stan igen på möten. Kanske inte så högvilt på intressefronten men mina dygn är exakt så här nu inför tidningslämning.

2-13

Frukost med små älsklingar. Ljuvligt att det fortfarande är så ljust när väckarklockan går igång vid 06.30. Förbereder mig på kampen som kommer med att få liv i de här två när mörkret hägrar.. Blir till att boosta med goda frukostar och levande ljus, vilket absolut också är mysigt – jag tycker mycket om våra olika årstider – men nu njuter jag av ljuset och längtar inte riktigt till mörka, färglösa november..

2-61

Möte inne i stan med min eminenta kollega Louise, vår nya webbredaktör, och vår webbyrå Digital Dominance vilka jobbar på för fullt med vår nya digitala plattform som ni kommer få se här i slutet av september. Tog en jobblunch med mig själv på Scandic Hotel vid Hötorget och fick, som alltid, väldigt mycket gjort. Att byta miljö, lämna kontoret är för mig bland det bästa som finns för att få ny inspiration. Jag reser ju en hel del i mitt jobb och på riktigt får jag typ mer gjort när jag är på resande fot, fastän jag är på reportage med späckad agenda, än vad jag får dagar på redaktionen. Är något med hur effektiv och koncentrerad jag blir när jag bara har en timme på frukosten eller en timme på eftermiddagen (innan kvällens cocktail med hotellets manager!) ELLER, bästa, på flyget. En ocean av egen, ostörd tid.

2-41

Ja ni, vårt ruckel börjar avruckla sig mer och mer vilket så klart är MAGISKT!! Dags för vår källare som på riktigt var rena rama katakomber-platsen när vi köpte huset. Ingen fukt eller något möbel men bara trångt, mörkt och fullt med minimala utrymmen och dörrar som konstant stod i vägen. Jag ska leta upp bilder från hur det såg ut men hinner inte nu. Så här såg det i alla fall ut efter att vi har slagit bort väggar, målat vitt och gjort i ordning golvet. Nya rör, ny el och ja… Allt nytt och idag när jag kom hem har vi fått klinkers!!!

2-31

Det tar sig! Ska bli tvättstuga, som ni ser till vänster, och på sikt en liten bastu på den högra sidan. Någon gång om tio år när vi fyllt på depåerna på banken igen… Hur som var det otroligt trevligt att få lägga i en tvätt (varit utan tvättmaskin en hel vecka..), hänga den här OCH… Bäst av allt:

22

Få ställa fram mina absoluta tvättfavoriter från Washologi och känna den mjuka, fina doften fylla källaren. Jag är väldigt picky när det kommer till rengöringsprodukter och tycker verkligen det är det minsta vi kan göra för miljön – att tänka ett litet, litet varv till och handla sådant som är så skonsamt som möjligt. Det här Linnevattnet ”Välbehag” har blivit en del av familjen. Ibland behövs inte ett plagg tvättas utan man vill bara att det ska få en liten dusch av fräschör! Exakt vad denna favorit gör. Nej, jag är inte sponsrad, vill bara tipsa om riktigt bra produkter som ni kan läsa mer om genom att klicka på länken ovan. När vi ändå är inne på städning och tvätt så måste jag bara få visa min lilla diskhörna i köket också. Så enkelt men gör mig så glad!

2-71

Hatar när diskborsten ligger i hon och bland det fulaste jag vet är diskmedelsflaskor på bänken så, TADA! Diskharmoni. Gjort en liten trendspaning också och det är disktrasor med tryck på. Fanns mer eller mindre i alla butiker jag var inne i härom dagen. H&M Home, Hemtex och Granit. Fina!

2-101

Sist men inte minst.. Hur mycket roligare blir inte städningen när man har sina fina produkter förpackat såhär! Kan verkligen rekommendera Pure Effects städprodukter som gör rent på ett skonsamt sätt. Här hittar ni produkterna: pure effect

2-91

2-81

Vi har infört iPad-förbud, eller egentligen skärmförbud i stort, i veckorna då Lukas på riktigt blev HELT besatt – typ okontaktbar när han satt med sina spel. Så nu är det familjefokus som gäller vilket absolut (såklart!) är jättemysigt men jag ska inte sticka under stol med att det också kräver engagemang och tid från vår sida. Här tränas det på korthus.

2-22