Morgonyoga, beachvolleyboll och nya äventyr

2-8

Lukas och jag vaknade först, smög upp och lät Mikael och Sophie sova kvar. Gjorde lite läxor vid frukosten, så mysigt att få tid själv med Lukas. Sophie är ju 4 år och VÄLDIGT mammig och tar stor plats så fort hon är i närheten. Lukas är så mjuk och hamnar lätt lite i bakgrunden, därför försöker jag få stunder bara han och jag. Som den här morgonen.

2

Efter yogan tog vi en smoothie i den här lilla fruktbaren. Det är en del svenskar här och Lukas och Sophie har toklekt i poolerna med några barn i exakt samma ålder som, kors i taket, bor mer eller mindre grannar med oss på Lidingö. Världen är liten! Eller, kanske inte egentligen, det är klart att jag är fullt medveten om att det inte är vem som helst som har möjlighet att unna sig en resa. Hit reser familjer som vill ha värmen, servicen och utbudet av att även kunna aktivera sig. Serverat på silverbricka kantad med sol, sol och mera sol. Inte ett moln någon dag och kvällarna är perfekt ljumna. Det jag kan jämföra med är till exempel Mauritius, Thailand, Västindien och Kanarieöarna. Det är inte lika mycket natur här, på Mauritius är det ju helt magiskt att hika i bergen eller spela en golfrunda. Här är det ökenäventyr som gäller och vill man golfa får man slå ut otroligt tidigt, sen blir det väldigt varmt. Skillnaden från Kanarieöarna är ju absolut vädret – sol, ingen blåst och absolut noll procents regn. Thailand är det dubbel flygtid men till Thailands fördel är det sköna ”häng” man får där. Sätta sig på en kudde på stranden och äta en padthai och dricka en öl för under hundralappen. Här går det inte att köpa alkohol förutom på hotellen och har man inte bokat al inclusive eller halvpension drar det snabbt iväg då priserna är väldigt höga.

4

Där vi bor nu, på Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa, är det generöst med utrymme men så ligger också anläggningen ca 10 mil från flygplatsen. Ca en och en halvtimme i bil. Man kan promenera långt på stranden, spela beach volleyboll, fotboll och även välja på olika träningspass som yoga, zumba eller få en personlig tränare i gymmet. Nu ska vi vidare in till city och checka in på Sheraton Jumeirah Beach. Även där familjevinkel men mera i city.