Så applicerar du ögonkräm rätt

Många upplever sig vara känslig och reaktiva runt ögonen och jag får alltid många frågor angående ögonkrämer. Väldigt vanligt är det att efter rengöring inte smörja in sig alls (!?) Jag får även många frågor som – ”Spelar det någon roll vad man använder runt ögonen?”- ” Kan jag inte bara använda samma kräm i ansiktet och runt ögonen?”

Huden är i stora drag indelade i olika tjocklek – kroppen är som kartong, dekolletage, hals och ansikte som papper och runt ögonen som kleenex. Dom flesta av er ryser om jag föreslår att du ska smörja in ansiktet med bodylotion och den reaktionen får du av mig om du säger att du smörjer in ögonen med ansiktskräm. Det är absolut inte farligt! Du dör inte MEN den kommer inte att göra någonting för din fina tunna hy. Oftast vill vi ha ökad cirkulation och spänst runt ögonen och det är också det området där det avslöjar hur vi sovit, hur vi mår och där åldrandet syns allra först.

Efter rengöring & ansiktsvatten – Applicera inte ögonkräm för nära ögat. Om du lägger kräm direkt under ögat kan det ge påsighet, mörka ringar och ge dig en trött look. Dina mimiska linjer kommer att guida ögonkrämen till rätt ställe och du kan med hjälp av att med lätta fingrar klappa in krämen och därmed hjälpa till att dränera under ögat = mindre påsar & mörka ringar!

Om du lägger ögonkrämen på ögonlocken kan det blir för tungt och bli hängigt och bidra till slapp hud . Om du istället lägger krämen vid benet på ögat ger krämen huden spänst, vilket många ögonkrämer jobbar på att stimulera!

Så recap – klappa in ögonkrämen längs benet på ögat för en dränerande och upplyftande effekt!

Emelie ögonkräm

 

Testa denna teknik några dagar både morgon och kväll så kommer du garanterat att känna dig piggare och lättare runt ögonen!

x

T

1 reaktion till “Så applicerar du ögonkräm rätt”

Kommentarer inaktiverade.