Saltstänkt lyx och powerwalks i Cap Ferrat

Jag vet, att få möjligheten att göra resereportage, uppleva fantastiska platser, bo lyxigt och träffa spännande människor ÄR otroligt lyxigt. Jag är den första att skriva under på det men det är väl lite av vad livet handlar om är det inte! (skriver detta med en stor portion humor toppat med ett stänk ironi. Bara för att vara tydlig – jag är VÄL medveten om att många i världen inte har möjligheten) Många av mina kollegor när jag pluggade journalistik valde att jobba med den ”fiiiina” ekonomin och politiken på de ”fiiiina” magasinet. Inte jag, jag kan knappt räkna längre än till tio, älskar att resa, kan inte sitta still tillräckligt länge för att få ihop en strukturerad text om någon översmärt företagsprofil så för mig blev det nöjesjournalistik på Expressen Fredag, följt utav sajten Mingel.se, vidare till Svensk Damtidning, Bonniers Leva&Bo, Sköna Hem och nu är jag här med er! Jag har säkert hälften i lön om man jämför med andra i branschen men som sagt, jag får RESA! Vilket är min livsdrog. Särskilt när jag får möjlighet att ha min älskling med mig. Som här. I St Jean Cap Ferrat där vi checkat in på ljuvliga Royal Riviera.

2-12

 

St Jean Cap Ferrat ligger vara ca tjugo minuter med tåg, eller kortare till och med, från Nice. Som en lyxig liten lagun där det minst sagt råder stillhet. Nu är vi ju här på lågsäsong och det är verkligen lugnt och stilla. Ser framför mig hur alla små krogar är fulla av gäster om några veckor men just nu är det typ vi här. Morgonen började med en powerwalk hela vägen runt ”udden”. Tog cirkus en och en halv timme och efter det var frukosten mer än välkommen!

2-8

Svårslaget med hotellfrukost på sådana här fina hotell. Många frågar oss ofta om vi inte blir för bortskämda när vi genom mitt jobb reser och bor på 5-stjärniga hotell hela tiden och svaret är att absolut, särskilt när det kommer till råvaror. Stora, vräkiga sviter är inget vi saknar när vi reser ”privat” och då givetvis bor otroligt mycket enklare, men den höga kvalitet man får på mat på lyxhotell är verkligen något vi blivit bortskämda med.

2-9

2-10

Efter frukost tog vi oss runt och inspekterade den lilla, fina byn. Mycket trevligt! Kommer lägga upp en film här på webben senare också.

2-1

2-13

2-2

Älskar när man beställer ett glas vin eller en öl och får tilltugg till. Så enkelt och så uppskattat, känns som att man fick första pris i ett lotteri! Och här, även på ett 5-stjärnigt hotell som Royal Riviera, kostar ett glas rosé bara några få euro.

Nu ska vi titta in hotellets spa och hamam innan det är dags för middag!