Solenergi, avlopp, minireningsverk, rör och fiskhandfat.

Det är inte lätt att veta hur man ska gå vidare. På söndag hämtas resterande sålda saker och därefter kan lite byggnation starta. Jag tror först att det ska bli ett badrum. Det blir nog det vi har råd med i år för det kommer att bli en stor kostnad. Det finns vatten draget från brunnen som ligger till vänster om huset till husets högra sida ca 3 meter från husknuten. En liten kran/ slang som sticker upp ur marken. Grannen berättade att för något år sedan hade plogbilen kört över den och vattnet sprutade för fullt rakt upp. Det finns inga ritningar på var slangar/rör etc går under marken. Med vårt hus är det 3 andra hus som använder sig av samma brunn som vi kommer att göra.

Exray  Exray_7913

Vattnet ska in till köket på höger sida in i stendelen vidare därifrån till baksidans mittrum där toaletten ska bli.

Så från utsidan in i stendelen där köket ska vara

Så från utsidan in i stendelen där köket ska vara

2

Vidare genom hela rummet

Vidare genom hela rummet

In till baksidans mittrum

In till baksidans mittrum

Ut genom väggen eller golvet till baksidan

Ut genom väggen eller golvet till baksidan

och komma ut någonstans här

och komma ut någonstans här under det breda fönstret med stora grundstenar under

ner till någon form av tank. Ska det vara minireningsverk? Verkar inte vara så bra när man inte använder det så ofta. (har dock hört att ett som heter Topas ska fungera bra även om man inte är i huset så mycket). 3- kammarbrunn med efterrening? Jag läser och läser på olika forum men det är svårt att bestämma sig. Jag har just skickat en förfrågan till Markproffs.se som i sin tur skickar ut förfrågningar till entreprenörer i området så vi får se om någon hör av sig. Grannen har använt sig av Avloppscenter och ska sätta in ett Topas minireningsverk och dom ska ta ta hand om allt inkl. ansökningarna, jag ska ringa dom också. Tyvärr får man inte mycket hjälp av kommunens avloppsavdelning. Någon som har någon idé, som just fixat avlopp kanske? Vet att det är olika från kommun till kommun men tips mottages gärna.

Sen är det ju det där med solenergi, det känns ju som om jag VÄLDIGT gärna skulle vilja ha mitt duschvatten uppvärmt av solen. Spara så mycket el som möjligt. Var hos en vän häromdagen och tittade på hans annorlunda solpaneler, eller snarare soltak.

SolTech_Glaspanna_himmel_800x320

Det kommer från en firma som heter SolTech. Supersnyggt tycker jag och dom är så nöjda. Däremot tycker jag inte att det passar utseendemässigt på vårt tak men jag ska ringa dom och se vad dom har för alternativ.

Deras hemsida: http://soltechenergy.se/

Men sen, sen när det där ”lilla” avloppsprojektet är klart då börjar det roliga.

Badrum (1) Badrum (2) Badrum (2) Badrum (4) Badrum (6) Badrum (7) Badrum (8) Badrum (9) Badrum (11) Badrum (13) Badrum (14) Badrum (15) IMG_5146 IMG_5151

Eller kanske ett handfat med en fisk från Kosta Boda/ Duro Bad

untitled

Vi får se vad det blir.

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Solenergi, avlopp, minireningsverk, rör och fiskhandfat.”

  1. Louise Yourstone skriver:

    Ett handfat med en fisk tycker jag verkar som en ypperlig idé!!

    1. Cecilia Cia Österberg skriver:

      Eller varför inte ett helt akvarium i handfatet.. moody-aquarium-sink-italbrass

Kommentarer inaktiverade.