Sovrumsdrömmar och förvaringsmagi

Ni vet ju att vi har ett renoveringsprojekt modell extra large att handskas med här hemma. Ett projekt som ALDRIG TAR SLUT. På riktigt. Men framåt går det givetvis och i väntan på att vår efterlängtade skräckkällare ska bli till tvättstuga, bastu och groventré har vi i alla fall börjat se ljuset i tunneln när det kommer till vårt sovrum. En tunnel som började så här:

Japp, detta var vår utgångspunkt. Ett ganska oformligt rum med pyttegarderober, laminatgolv MEN i alla fall en generös balkong. Dock fallfärdig utan riktig trall på plåten. Bara att göra som vi gjort i husets alla andra rum. Riva.

Och det är precis så dammigt som det ser ut på bilderna. Vi snodde en garderob från Lukas intilliggande rum och öppnade upp för att få till en förvaringsvägg med skjutdörrar. Mycket nöjd med detta genialiska drag är jag! Förvaring ÄR den gyllene vägen till ordning och reda, vilket är den gyllene vägen till trivsel. Men innan vi kom till förvaringen behövde vi bestämma kulör och här var vi överens (det är vi inte alltid..) – mörkt. Ett mörkt sovrum vill vi ha. Som alltid, gör er research, Googla och låt er inspireras. Här några inspirationsbilder från min research.

Allt i vårt hur är litet – alla rum är små vilket gör det knepigt att inreda om man, vilket jag gör, gillar yta. Det finns värre saker i livet och som alltid går det mesta att lösa med att tänka – här kommer det igen – smart förvaring. Vi åkte ut till vårt kära Fredells (jag vet, jag tjatar, vi hänger även på Bauhaus, IKEA och Beijer men det är på Fredells jag får mest inspiration och bäst överblick) och gick rakt in i förvaringshimlen.

Att få testa, känna, klämma och verkligen se och uppleva produkter och möbler på riktigt är till stor hjälp. Allt vi har köpt till vårt hus har vi åkt ut till återförsäljare för att få känna på ordentligt innan vi beställt. Förvaringsvinnaren blev den här gången Elfa, mycket för den höga kvalitet de håller men också att vi behöver skräddarsy höjden och bredden efter vårt eget önskemål. Vi vill ha förvaringen hela vägen upp till taket med skjutdörrar och det kunde Elfa ordna till oss. Jag föll för designern Hanna Wernings snygga serie Linear Gravity. Enkel och stilren men mönstret ger liv åt det vita.

Tada! Så här blev det! På rätt väg i alla fall… Kämpa, kämpa. Det SKA bli bra – vårt kära, lilla ruckel!

Laminatmattan är historia och originalgolvet har slipats upp. Så fint. Färgvalet föll på Dark Thunder hos Flügger färg, en kulör vi båda två är otroligt nöjda med och också får många frågor om. Mörkt i sovrummet ger en väldigt mysig och även lugn känsla.

Precis som ordning och reda gör!