Spa getaway

Jag vet att jag jobbar med spa men jag har sagt det förr.. jag ÄLSKAR spa! Jag varvar ner i miljön, musiken, inredningen allt gör mig rofylld.

Denna helg har jag haft en girl getaway weekend i Göteborg med min kompis Anna. Vi träffades på middag för 2 veckor sedan och insåg att det går alldeles för lång tid emellan våra dejter så vi måste göra något år saken. Över lite vin är allting så enkelt så vi spontanbokade och nu är vi här! 

Anna är från Göteborg så hon har tagit med mig på hennes favvo restauranger, helt magiskt! I fredags efter tågresan åkte vi direkt till Sjömagasinet . Åh herregud vad det var gott! Det är kocken Ulf Wagner som driver denna pärla som ligger helt otroligt vackert till vid vattnet. Inredningen är så mysig och servicen, ja vad ska man säga? Speechless! Allt vi åt var perfekt tillagat och maten bara smälte i mun. Ett absolut måste besök om ni åker till Göteborg. 


På lördagen strosade vi runt lite i stan innan lunch på restaurangen Toso. Jag har hört om det här stället tidigare genom vänner och kunder så jag hade ganska höga förväntningar och det var precis så som alla beskrivit det. Maten beskrivs på deras hemsida som en flört med det asiatiska köket. And I’m in Love!


Lördag eftermiddag checkade vi in här på Arken Hotel & Art Garden Spa 


Vi gled runt i våra badrockar mellan bastun med kaneldoft, ångbastu med citron och is bastun (ja du läste rätt IS) med lavendel. Sen hoppade vi ner i jacuzzin innan vi vandrade till utomhus poolen. Mycket mycket trevlig lördagkväll. Anläggningen är stor och fin med vackra inredningsdetaljer. Det finns 9 olika bastu, 2 stora utomhus pooler och en jacuzzi men det blir väldigt mycket folk som kommer samtidigt och checkar in kl 15 och som sedan tuffar in på spat. Min rekommendation är att ta det lugnt vid incheckningen, gå på yoga passet kl 17 eller träna lite i gymmet innan du/ ni går till spa delen. Spat är nästintill tomt kl 18:30 och har du sen middag kl 21 är det helt perfekt. 

Det bästa alternativet om du bara har en kväll i GbG så ta taxi från spat och ät på sjömagasinet, det är nära och som sagt en riktig gourme upplevelse! 

Missa för gudsskull inte mörkerrummet! Det var min favorit, mjuka vattensängar i ett mörkt mörkt rum där man får hörlurar med avslappnande musik. Underbart!

Nu har jag lite inspiration både do’s and dont’s så det blir väl lite fix på spat i veckan.. 

Nu ska vi snart ta oss ner till tågstationen och åka hemmåt. Hem mot Stockholm, snön och Bono väntar! 


x