Sprutlackering av köksluckor, äntligen är vår köksrenovering igång

Vårt kök behöver piffas upp. Ädelträt har gulnat med åren och har fått fläckar som inte längre går att tvätta bort. Golvet och köksön är dessutom också trä-färgade vilket gör att det är vääääldigt mycket ek-känsla överallt.

Köksrenoveringen är äntligen igång

Nu har jag äntligen kommit till skott och påbörjat renovering av vårt kök. Inte kanske en total renovering utan mer av en face-lift, eller kök 2.0. Hur piffar man upp ett 10 år gammalt kök så att det fortfarande känns genuint och mysigt men ändå nytt och fräscht? Jag valde efter mycket om och men till slut att lämna in köksluckorna för sprutlackering.

Sprutlackering av köksluckorna

Jag lämnade in köksluckorna till Svedbergs Lackering i Bromma. Var förbi där igår med alla fronter och grytlock. Kul att prata med Daniel från Svedbergs som berättade en del matnyttigt om just omlackering av köksluckor. Jag fick tex veta att våra luckor kommer att behandlas 8 gånger.

Val av färg till köksluckor är inte lätt

Jag har stött och blött med min man om val av färg, åkt fram och tillbaka mellan Alviks måleributik och hemmet i Bromma. Målat upp stora kartongskivor. Sedan har vi tillsammans kikat under kvällar, mornar, i solljus och under molniga dagar, allt för att ta reda på om färgen är okej i de flesta ljusförhållanden. Jag har ”tvingat” hem väninnor och bett dem om tips och råd (tack Jeanna, Jennifer och Pia). Att köket ligger med fönster åt både i söder- och västerläge gör tydligen valet ännu svårare.

Behålla köket som ädelträ?

Vår tanke från början var att behålla det trärena. Jag provade att slipade ned några av fronterna och oljade in dem med oljevax, både med och utan pigment. Det blev dock inte riktigt så bra som vi tänkt oss.

Skillnad va?

Skruvar bort alla fronter samt handtag inför lämning till sprutlackering av köksluckorna.

Är tvungen att skruva bort alla fronter samt handtag inför lämning till sprutlackering av köksluckorna.

utan min mosters hjälp hade detta varit sjukt mycket jobbigare! STORT TACK!

Utan min mosters hjälp hade detta varit sjukt mycket jobbigare! STORT TACK för hjälpen att flytta ur allt innehåll i alla skåp och lådor. Det var inte så lite saker man samlat på sig..

 

Avrundar med hur det ser ut just nu!! och det här är bara hälften av alla prylar som är utplacerade. Jag kan säga att vårt kök sväljer en hel del.

Färgval? Ja det kommer i nästa inlägg..

Youtubefilm, före renovering