Solpaneler – det vill jag verkligen ha!

Från och med i augusti 2018 är det fritt fram att montera solceller på sitt hus. Solpanelerna måste dock följa byggnadens form.

Det är ju självklart min dröm att sätta på Smedjan! I Tyskland tex är marknaden mättad med 90 %, medan vi i Sverige knappt har börjat.. Jag tror de kommer att sitta på varje hus i framtiden.

Jag var på en föreläsning för ett tag sedan och skrev då ner dessa infon: Det räcker med tre promille av Sveriges area med en solpanel med 30% verkningsgrad för att klara hela Sveriges energibehov under ett år!

Ett villatak tar emot 5 gånger mer solinstrålning på ett år än ett normalhushålls totala energianvändning.

Vill du läsa om ALLT som rör solel? Läs då Bengts villablogg: http://bengtsvillablogg.info/ där finns det du behöver veta.

Ni kan alltid ringa min vän Therese Söderström på Svenska Sol så kan ni få gratis kostnadsförslag. Förutom att dom är stora aktörer på marknaden så hjälper dom även till med välgörenhet –  solhjälpen. Affärsidén är att ta hand om fungerande solpaneler i Sverige då kunderna väljer att ta ner dom. Därefter transporteras dessa till Colombia, alternativ Moldavien, för att monteras upp på nytt på skolor och kyrkor. Bra va!

Svenska sol: https://www.svenskasol.se/

Therese på Svenska Sol

Priserna på solcellsanläggningar är i fritt fall i Sverige efter att EU förra veckan tog bort tullavgifterna på solcellspaneler från Kina https://www.di.se/hallbart-naringsliv/priser-pa-solceller-i-fritt-fall/

Men först så ska det bytas tak, förhoppningsvis måndag om vädret tillåter.

Det ser jag fram emot, Tio tak!! https://tiotak.se/

Efter det kan allt annat sättas igång!

Som ni ser så har Smedjan bästa förutsättningarna för paneler. Vill ha vill ha..

Trevlig helg till er alla

 

 

 

 

 

1 reaktion till “Solpaneler – det vill jag verkligen ha!”

  1. kalevi vartiainen skriver:

    jag har försökt ta kontakt jag vill reda po priset oc sont jag är ntreserat

Kommentarer inaktiverade.