Utseendet är inte allt men det är dom små detaljerna som gör det! Luftvärmepump.

IMG_8323 IMG_8324b IMG_8325

Jag har köpt en luftvärmepump till stora rummet så att mitt kommande fina golv ska klara vintern och tyvärr så måste dom ju ha delar på utsidan av huset som inte är så snygga. Jag tycker att jag löste det här röret bra i alla fall!

Det blev en Daikin efter rekommendation av min energispecialist Stefan. Han har även gjort en uträkning på vad den kostar OM jag skulle ha på den för fullt, vilket jag inte räknat med att behöva ha. (ska snart köpa en kamininsats till öppna spisen också).

Uträkning, hur mycket el drar luftvärmepumpen? Stefan -Den drar max 637 W, är 0,637 kW gånger de timmar den går. Går den dygnet runt på full effekt blir det alltså: 0,637 x 24 vilket ger 15,3 kWh. Om priset på elen är 1:- per kWh så kostar det alltså drygt 15:- per dygn.

Luftvärmepump 1 Luftvärmepump 2

 

5 reaktioner till “Utseendet är inte allt men det är dom små detaljerna som gör det! Luftvärmepump.”

 1. Linda Hildebrand skriver:

  Hej Cecilia!
  Upptäckte din blogg när jag letade information om Steninge slottsby projektet! Otroligt vad fint du har fixat inne i smedjan! Jag är en granne som har passerat smedjan 1000 ggr och, som du, beundrat det gamla huset i alla år. Jag bor i Rättarbostaden som ligger utmed vägen strax utanför granhäcken vid slottet. Vi pratade lite kort en gång när jag passerade med vår ridgeback. Jag är också intresserad av arkitektur och inredning och har alltid flera byggprojekt på gång i mitt huvud. Det skulle vara spännande att få kika in i smedjan vid något tillfälle när du är där. Du är även hjärtligt välkommen att titta förbi hos oss på Rättarbacken som ju är ett hus från 1860-talet.
  Med vänlig hälsning,
  Linda Hildebrand 070-6727335

 2. Linda Hildebrand skriver:

  Hej Cecilia!
  Upptäckte din blogg när jag letade information om Steninge slottsby projektet! Otroligt vad fint du har fixat inne i smedjan! Jag är en granne som har passerat smedjan 1000 ggr och, som du, beundrat det gamla huset i alla år. Jag bor i Rättarbostaden som ligger utmed vägen strax utanför granhäcken vid slottet. Vi pratade lite kort en gång när jag passerade med vår ridgeback. Jag är också intresserad av arkitektur och inredning och har alltid flera byggprojekt på gång i mitt huvud. Det skulle vara spännande att få kika in i smedjan vid något tillfälle när du är där. Du är även hjärtligt välkommen att titta förbi hos oss på Rättarbacken som ju är ett hus från 1680-talet.
  Med vänlig hälsning,
  Linda Hildebrand 070-6727335

  1. Cecilia Cia Österberg skriver:

   Hej!

   Vore ju jättekul om du kom in och kikade någon dag, gärna med hunden.. saknar min Idefix. Jag hör av mig.
   God Jul.

Kommentarer inaktiverade.