Hallå där Mirelle Stoor…

Hallå där Mirelle Stoor

…som driver den omtyckta inredningsbloggen Designbymirelle. Vad tror du framgången beror på?

Text Caroline Thörnholm

– Det är jättesvårt att spekulera i, men jag tror att min blogg tilltalar massan eftersom mina inredningstips riktar sig till alla som vill rå om sitt hem, inte bara de med obegränsad budget och stort designintresse. Mitt mål är att alla ska ha möjlighet att skapa sitt eget drömhem, oavsett stil eller budget, och det tror jag tilltalar många. Många gillar nog min blogg på grund av mina tips inom feng shui också, som handlar om hur man kan skapa ett hem som inte bara är vackert utan även bidrar till ett ökat välbefinnande.

Vad har ändrats mest på bloggen sedan starten?

– Oj, väldigt mycket har förändrats sen starten! Tiden jag lägger på bloggen har ju såklart förändrats radikalt. Jag ser tillbaka på de äldsta inläggen och får mig ett gott skratt. En mening och lite bilder räcker inte längre om man säger så. Jag har bjudit in mina läsare till lite mer personliga inlägg om min vardag och även lagt till många härliga bildande inlägg där man kan lära sig om ljussättning, färgsättning och feng shui.

Hallå där Mirelle Stoor

Vart hittar du inspiration till ditt eget hem?

– Det finner jag verkligen överallt och ingenstans. Det kan vara allt från sociala medier, naturen, saker som jag ser i förbifarten eller helt enkelt bara en riktigt fin pinne jag ser på morgonpromenaden. Inspiration är för mig något man kan hitta i alla situationer, människor och ting. Som det mesta i livet går det såklart upp och ner och om jag behöver en lite snabbare injektion med inspiration vänder jag mig till alla sociala medier och forum om inredning.

Har du ett favoritrum hemma?

– Ja, mitt sovrum! Detta är verkligen min kraftplats i hemmet. Här kan jag spendera hur mycket tid som helst. Jag har inrett mitt sovrum för total avkoppling och harmoni. Sovrummet är för mig det viktigaste rummet i hela hemmet eftersom det är här vi ska samla all energi för nästkommande dag. Jag har inrett efter feng shuin och har anpassat min möblering, färgsättning och materialval efter detta. Självklart kombinerat med min egen smak. En sval färgsättning, säng i kraftposition och naturmaterial gör under i alla sovrum.

Hallå där Mirelle Stoor

Kan du ge lite tips vad man bör tänka på för att få till det i sitt hem?

– Harmoni handlar mycket om att endast ha saker som verkligen betyder något för en, granska varje detalj i hemmet och känn efter om den verkligen betyder något. Många gånger har vi alldeles för mycket saker i våra hem. Har de inte någon nytta tenderar de att suga energi istället för att tillföra den. Om man är osäker på vilken stil man är ute efter så är ett bra tips att skapa moodboards över de olika rummen, då kan du översiktligt och lätt se vilken känsla som passar just dig. En moodboard är en inspirationsbild med färger och möbler man vill använda, ett perfekt sätt att se helheten i ett rum med de olika detaljerna man har hemma och de man vill köpa till.

Hallå där Mirelle Stoor

Vilka färger och material är i ropet just nu?

– Blått och grönt kommer att ta stor plats, såklart tillsammans med vårens härliga ljusa pasteller som återkommer år efter år. Jag kommer att jobba mycket med den naturliga färgskalan och kombinera med härliga stenvarianter och träslag. Sammet är ett material som verkligen har tagit sin comeback i år. Nästintill varannan person drömmer om att slänga sig i en soffa i sammet eller bulla upp med härliga sammetskuddar. Växtligheten är en jätteviktig aspekt för att skapa en trivsamt hem, och det har nått ut till de svenska hemmen denna vår tycker jag. Växter är den bästa energihöjaren för ett hem.

Vad vill du se mer av till våren?

– I vår vill jag se mer tanke bakom inredningen, mer hållbarhetstänk och massor av naturmaterial. Hantverk är något som ligger mig varmt om hjärtat, så många fina handgjorda detaljer hoppas jag på. Sedan längtar jag alltid efter mer växtlighet i hem. Även om man inte tycker att man kan hålla några vid liv så är det dags att ge det en chans, man får tillbaka det tusenfalt!