Hallå där – succébloggaren Daniella Witte

Daniella Witte

Vackra saker som i sin enkelhet är lätta att ta till sig är Daniellas melodi. Att blogga ihärdigt och envist är också viktiga ledord till hennes framgång på nätet. daniellawitte.elledecoration.se som driver den stilfulla inredningsbloggen med samma namn

AvTextffvf: Caroline Thörnholm Foto: Daniella Witte

Vad står på agendan idag?

– I dag var det en extra mysig morgon med min familj eftersom jag kom hem sent efter att ha varit bortrest ett par dagar med jobbet. Annars har bildredigering varvats med datorstrul och momsredovisning. Samtidigt som hjärnan har gått i kreativa funderingar kring ett kommande jobb. Spännande! Din blogg är en utav landets största inredningsbloggar.

Vad tror du framgången beror på?

– Jag tänker att jag nog gjort ett avtryck genom min personliga stil som jag under åren exponerat flitigt i stylade bilder som jag plåtat själv. Mitt namn har också blivit mer känt vilket självklart hjälper till. Jag brinner för att ge mina läsare en varierad inredningsinspiration där jag i första hand vill leverera något vackert, men som också är lätt att ta till sig. Det får inte bli för konstigt och svårt. Sen gäller det att vara ihärdig och konsekvent i sitt bloggande för att det ska få ett resultat.

Daniella Witte - soffa från Join

Denna soffa från Join från Ire håller för tid eftersom den går att bygga om och till i sitt modulsystem. Dessutom är den svensktillverkad i bästa kvalitet.

Vad har ändrats mest på bloggen sedan starten?

– Den har utvecklats med att jag numera blandar eget material med inspiration som jag själv gillar och med det ger jag fler konkreta tips och idéer till hemmet. Förr jobbade jag med nästan bara egna bilder men då utan så mycket information kring dem. Jag tror att jag i dag har uppnått en bra balans som känns inspirerande. Målet är att bli än lite mer personlig vilket jag jobbar på.

Vart hittar du inspiration till ditt eget hem?

– Jag är i grund och botten inspirerad av naturens väsen. Lugnet men också dramatiken som den ger oss. Jag älskar att färgkombinera i mitt hem även om det då är färger som är mer dämpade, gärna likt naturens egna. Jag tittar också mycket utanför Sveriges gränser. Där finns det väldigt mycket inspirerande som jag tar med mig men som jag gärna omvandlar till något eget som passar min stil.

Daniella Witte

Extra långa och tunna linnegardiner från Himla. När man snyggt och diskret vill mjuka upp inredningen och har högt till tak.

Kan du ge lite tips vad man bör tänka på för att få till det i sitt hem?

– Som jag alltid brukar säga handlar det om att ge det tid. Det mysigt personliga hemmet skapar man inte på en eftermiddag. Mitt tips är att välja ut tre färgtoner som man trivs med och låta dem mötas i mjuka övergångar. Satsa på äkta material som känns hållbara och som fungerar bra ihop med den färgskala som du valt. Använd sedan dina val konsekvent när du bygger upp din inredning. När du känner dig klar kan du gå loss på detaljerna som får ditt hemma att lyftas till något personligt. Det kan exempelvis vara fynd från olika resor, unika arvegods eller en tavla du målat själv.

Daniella Witte

Vilka färger och material är i ropet just nu?

– I höstas målade alla sina väggar mörka, men redan nu kan vi se att den trenden ljusnar igen. Sand, grått, vitt och fluffiga textilier ger en mjuk tyngdlös och minimalistisk inredning. Den smyckas med enstaka udda möbler, fynd från naturen och konst för både väggar och piedestaler. Att inreda med material och färgnyanser som går ton-i-ton med varandra är en trend som jag ser som stark och numera ligger som en bas för en stor del av de inredningar vi ser. Nu skapar vi mer inredningsdetaljerna själva genom DIY, exempelvis genom att ge ett loppisfynd en ny funktion eller utseende. Ett annat sätt är att gå ut och hitta detaljerna i naturen. Nu tänker vi främst på vår miljö och tar begreppet ”hållbart” på största allvar.

3 reaktioner till “Hallå där – succébloggaren Daniella Witte”

    1. Maria Roswall skriver:

      Jätteroligt att du puffar för reportaget vi gjorde med dig Daniella! Bästa, Maria Roswall

  1. Louise skriver:

    Jättefin artikel Maria!

Kommentarer inaktiverade.