Vi träffar Buster + Punch grundare Massimo Buster Minale

Buster & Punch - intervju med grundaren Massimo Buster Minale

Med öga för detaljer i sin vackraste enkelhet.

Från ett motorcykelmeck i ett garage i East London till findesign på Östermalm i Stockholm. Buster + Punch:s grundare Massimo Buster Minale älskar Sverige och Svenskarna, vi älskar hans passion för detaljer..

Av Maria Roswall Foto Buster + Punch

Rörelserna är yviga och Massimo slår nästan knut på sig själv i sin iver att visa nya butiken och samtidigt berätta ingående om varje tings bakgrund. Intensiv, engagerad och inspirerande är tre ord som stannar kvar i mig efter vårt möte. Massimo är väldigt långt ifrån de ibland lite svåra designers och formgivare jag försöker hitta en kontakt med vid intervjuer. Här fullkomligt brinner det av entusiasm.

Buster & Punch - intervju med grundaren Massimo Buster Minale

Snygga butiken på Östermalm i Stockholm. 

Det hela började i ett garage i East London för, enligt Massimo själv en herrans massa år sedan, följt av en karriär på Foster & Partners och nu, sedan 2013, egna varumärket Buster + Punch.

– Motorcyklar var min grej, att bygga om gamla skrothögar till något nytt, glänsande, vackert. Det tar tid, kräver tålamod, en hel del putsande och skruvande och det var där mitt intresse för att göra om det ordinära till något extraordinärt tog form. En gammal rostig hoj kunde förvandlas till en riktig skönhet. Bara man tog hand om detaljerna på henne.

Inredning som sätter tvist på vardagliga ting

”Elevating the ordinary to the extraordinary”, som Massimo Buster Minale uttrycker det på sin snygga Brittiska accent. Ett koncept, eller mer en livsstil, som Massimo skapat sitt egna varumärke Buster + Punch efter. Inredning som sätter tvist på vardagliga ting så att de känns mindre vardagliga.

Buster & Punch - intervju med grundaren Massimo Buster Minale

Skapa något extra

– Min passion är att skapa något extra av saker du och jag använder oss av i vardagen. Som en lampknapp, ett handtag eller en knopp till en låda. Du trycker på den där lampknappen flera gånger dagligen så varför ska den inte få vara maxat snygg? Detaljer gör allt och våra produkter vill jag ska ge lite extra detaljrikedom till hemmets alla vrår, inte bara de stora föremålen som är rummets blickfång utan även till hörnen och de mindre detaljerna.

Intervju med Massimo Buster Minale

Han är inte bara trevlig och duktig, han älskar Sverige och oss svenskar också! Massimo Buster Minale

Hunger för detaljer

I butiken finns det en hel vägg strömbrytare, beslag och olika lampknappar och Massimo kan inte nog understryka sin förtjusning över såväl Stockholm som oss svenskar och vår kärlek till inredning.

– Är det några man ska testa sina produkter på är det svenskar. Ni är otroligt stolta över ert hem och har en hunger för detaljer. Det finns mig veterligen inget annat land där man lägger så mycket engagemang och intresse på sitt hem och sin inredning som ni gör. Vi säljer produkter i USA, Australien och givetvis i England men det är här i Sverige vi verkligen får gehör för vår design. Jag vet inget annat land där en andrahands-två är så superstylad som här!

Utgår från priset

Vi är dock ett IKEA-land där en hylla eller en lampa inte ”ska” kosta mer än någon tusenlapp, men för att möta detta ser Massimo till att börja i rätt ände. Prisets.

– Vi utgår mycket från priset när vi tar fram en produkt. Vi arbetar ju främst med detaljer, att göra små, vardagliga ting ”edgy” men de får inte kosta för mycket vilket exklusivt material lätt gör. Därför tittar jag alltid på vad slutpriset blir och rättar materialvalet efter detta.

Arkitekt och industridesigner

Massimo är arkitekt och industridesigner men något han återkommer till under hela vår intervju är mode och den engelska subkulturens inverkan på hans design.

Buster & Punch - intervju med grundaren Massimo Buster Minale

Inspirerande och snyggt in i minsta detalj. Även lite rått i rätt Buster + Punch anda.

– Parallellen design när det kommer till inredning och mode är väldigt stark. Din handväska ska inte bara bära saker, den ska också spegla dig som bärare och precis så vill vi att våra knoppar och handtag i ditt hem gör. Förut var soffan hemmets ”stora” möbel, allt handlade om soffan. Idag är det de små detaljerna som visar din känsla för design och stil.

Tema belysning

Belysning har alltid varit Buster + Punch:s själ och här toppar vi Skandinaver än en gång Massimos favoritlista.
– Ni är fullkomliga belysnings-fullblod vilket jag älskar! Ni Svenskar har verkligen förstått att om man lyckas med belysningen i ett rum är mer än hälften vunnet. LED-belysningen har fått oss som jobbar med det här att behöva tänka till, försöka softa ner lamporna så att belysningen fortfarande ska kunna vara varm. Dock går vi nu mer åt kallare ljus, hårdare lite vitare ljus än vad ni Svenskar vill ha. Även detta kommer från modescenen, åker du till Brooklyn, för att nämna ett exempel, är det hårt, vitt ljus som används, hämtat från modescenen. Vi får se när ni hänger på här! Om ni hänger på, det är ju lite mörkt här så jag förstår att ni månar om ert varma ljus.

Buster & Punch - intervju med grundaren Massimo Buster Minale

 

Massimo spenderar sin tid mycket på resande fot men även i sitt hem i London och i sitt nyinköpta hus i Sverige.

– Jag har köpt en villa i Mälarhöjden som jag nu håller på att renovera och bygga om. Galet vilket jobb det är, kommer ta minst två år.

Blir det svart, läder, mycket lampor och några motorcyklar i entrén?

– Haha! Nej, faktiskt inte alls. Någon motorcykel absolut, men inga mörka färger utan ljusa väggar med mörka detaljer i inredningen. Mycket belysning och smooked bronze. Och min bar givetvis.

Baren som inte bara har en speciell plats hos Massimo utan även hos celebriteter som George Clooney och Brad Pitt.

– Det är roligt att de gillar den! Absolut, det är klart att det blir bra PR-hype och även om vi inte gör så mycket möbler längre är det viktigt för oss att ha ett brett sortiment av produkter. Men vi gör bara det vi är bäst på. Soffor gör andra bättre så då fokuserar vi på lampan i stället.

2 reaktioner till “Vi träffar Buster + Punch grundare Massimo Buster Minale”

  1. Gill Renlund skriver:

    Hello, I’m working as a stylist and doing homereportages at magazines as Elle Decoration, Recidence and so on in Sweden and international magazines. I heard about your house in Mälarhöjden and wonder if it’s possible to do yours? I also living in Mälarhöjden. So I took a walk and understand which one. It look’s really fab.(I sae Grand Relation lay out something at Insta so that’s why I lay together the things. Would be nice to hear from you! Best Gill

    1. Louise skriver:

      Hej Gil! Det är mitt hus som jag ser till att fixa. Jag kontaktar dig. Hälsningar Louise

Kommentarer inaktiverade.