Köksplock del 1 – sommar 2017

Köksplock del 1

Sommaren är här och vi har samlat ihop de bästa köksredskapen och accessoarerna för säsongen! Visst är det härligt att det alltid finns plats i köket för nya tillbehör, accessoarer & inte minst smaker?

Läs Köksplock del 2

Av Redaktionens favoriter

Räfflat

Designföretaget Kählers klassiska Hammershøiserien har under våren fått ett helt nytt dricksglas. Med de karakteristiska räfflorna är glaset ett naturligt tillskott till den populära servisen där funktionalitet och estetik möter hantverkstradition och dansk design. Glaset passar till både varma och kalla drycker, säljs i en förpackning med fyra stycken som kostar 329 kr.

Köksplock del 1

Het italienare

Här ser ni resultatet av samarbetet mellan Smeg och Dolce & Gabbana som det har tisslats och tasslats om. Det är inte vardagsmat att D&G sätter sitt varumärke på produkter men vem vill inte få vara med och göra en brödrost? I serien ”Sicily is my Love” finns även en kaffemaskin, en citrusspress och en blender.

Köksplock del 1

Rivjärn a´la Alessi och Time for Picknick

En av Alessis vårnyheter är rivjärnet Forma – den sista produkten som den irakiska arkitekten Zaha Hadid designade för Alessi innan hon gick bort förra året. Rivjärnets form är inspirerat av naturens former som med tiden slipats mjuka av vatten och vind. Pris: 549 kr.

Våra smaklökar applåderar det nyzeeländska vinhuset Cloudy Bays nya årgång – Chardonnay 2015 – ett kraftfullt, fruktigt och komplext vin med smak av grapefrukt och skal från citrusfrukter. Artikelnummer: 90383 Pris: 219 kr.