Stilsäkert med If och Amelia Widell

Stylisten Amelia Widell har tillsammans med försäkringsbolaget If åter tagit sig an att få till ett rum hemma hos en familj. En alldeles vanlig familj som inte riktigt får ordning i sitt sovrum, rummet där vi faktiskt tillbringar en tredjedel av vårt liv i. Ett rum som i den bästa av världar ska inge harmoni, lugn och ro. Det är här vi ska hämta kraft, kärlek och vila. Ett viktigt rum såväl när det kommer till inredning som till säkerhet. Att ladda mobilen, kanske på mattan bredvid sängen, medan du sover till exempel medför stor brandrisk. Men hur ska vi inreda för att få det mysigt och inbjudande?

– Sovrummet kan ibland vara ett sådant där rum som kommer lite i skymundan. Man kan lätt stänga dörren till sovrummet och slippa visa det för sina gäster, men hur tråkigt är inte det. Gör rummet i stället till husets hjärta med färg, tyger och personliga föremål, säger Amelia.

Amelias tips för sovrummet;

Om rummet inte är alltför litet tänk färg. Antingen genom att måla en fondvägg eller sätta upp en tapet.

Det behöver inte alltid vara bara ljust. Tvärtom är ett sovrum det rum som med fördel blir mysigt med en lite mörkare färgskala. Gardiner gör mycket. Ljusa om rummet är mörkt och gärna mörkare om väggarna är ljusa.

En platsbyggd bokhylla är inte endast för vardagsrummet utan blir hur fint som helst även i ett sovrum.

En tjock matta, eller heltäckningsmatta, på golvet är mysigt att sätta ner fötterna på när man går upp och dämpar även ljudvolymen.

Att köpa snygga bäddlinnen och några kuddar till sängen gör stor och prisvärd förändring.

 

Stilsäkert med IF. Inspiration My Home nr 2 - 2015

Moodboard från stylisten Amelia Widell.

 


Kika gärna på en film där Amelia inreder ett sovrum hemma hos Emma.

[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/LntwO4NEDoI” theme=”light”]

 

If:S viktigaste säkerhetsråd

Brandvarnare är en självklarhet att ha hemma.  Minst en brandvarnare per varje 50 kvm, som placeras i taket och centralt i huset. Sätt brandvarnaren utanför sovrummet och en brandsläckare inuti rummet.

I köket är det bra att ha en brandfilt lättillgänglig om det t.ex. börjar brinna på spisen.

Utrusta även ditt hem med en brandsläckare och denna placeras helst i sovrummet, så den är lätt att komma åt på om du vaknar på natten av att det brinner

Lämna inte mobiler och läsplattor på laddning över natten. Laddare och transformatorer kan bli varma och fatta eld.

Lägg absolut aldrig en telefon på laddning under madrassen.