Volando Urai Spring Spa Resort, som Yasuragi fast bättre!

Life Ritual: Ritaul Tranquil Meeting of Minds

Life Ritual: Ritaul Tranquil Meeting of Minds.

Yasuragi i Stockholm är en magisk plats. Volando Urai Spring Spa Resort, strax utanför Taipei i Taiwan, är som Yasuragi fast ännu bättre! Läs om min och min mans besök på en annorlunda resort med varma källor och spa-behandlingar och andlighet. Här utövar de anställda dagligen andliga och konstnärliga inslag. De inbjuder gästerna att uppleva denna konst som en del av det dagliga livet! Som Yasuragi fast bättre!

Volando Urai Spring Spa & Resort

Volando Urai Spring Spa & Resort, som är medlem i Relais & Châteaux, ligger cirka 1 timmes resa inåt landet från huvudstaden Taipei i Taiwan. Här får man chansen att uppleva skönheten i naturen, resorten tar dessutom tillvara och använder varma källor som finns i närheten.

Vi anländer till receptionen och hänförs direkt över utsikten mot floden och skogen på andra sidan (resorten ligger precis intill flodkanten). En rad av lotusblommor tillverkade av koppar är installerade framför det stora panoramafönstret som en naturlig inramning mot floden.

Under boendet kan man inte bara njuta av rummet, de privata poolerna med vatten från de varma källorna utan även de offentliga poolerna. Dessa är uppdelade i en manlig avdelning och en kvinnlig avdelning och där man badar naken. Vi besökte dock aldrig dessa avdelningar. Vi hade vår egen privata pool, med vatten från varma källor, intill vår suite.

Vårt hotellrum

 

Vår suite

Vår suite. Pressfoto

Vår "egen" lilla spa-avdelning i vår suite.

Vår ”egen” lilla spa-avdelning i vår suite. Pressfoto.

Vår "egen" lilla pool med vatten från varma källor.

Vår ”egen” lilla pool med vatten från varma källor. Pressfoto.

Vi bodde i en fantastisk vacker och avskalad suite med eget spa och privata pool med hett vatten från varma källor (i mitt tycke, skållhet, de tog minst 10 min varje gång att komma ned i badet). Den upplysta flodbanken gav oss dessutom möjlighet att under kvällen beskåda fågellivet på andra sidan flodbanken!

Restaurang Soyan och Siliq

Restaurang med det franska köket till vänster i bild bjöd på en fantastisk utsikt!

Restaurang Soyan med det franska köket till vänster i bild bjöd på en fantastisk utsikt!  Pressfoto.

På resorten finns restaurangen Soyan med franskt kök och Siliq med italienskt kök. Första kvällen åt vi på den italienska och tyvärr var vi inte så imponerade av maten. Lite för smaklös enligt vårt tycke. Andra kvällen åt vi i den franska restaurangen där maten var mycket bättre. Vi konstaterade att hit åker man inte för matens skull utan för den konstnärliga upplevelsen, spabehandlingarna och lugnet som resorten erbjuder.

Spabehandling på Dasha Spa

Dasha spa

Dasha spa. Pressfoto.

Dasha Spa erbjuder aromaterapi i omedelbar närhet till naturen. Professionella terapeuter hjälper gästerna att uppnå hälsa och avslappning genom sina behandlingar och eteriska oljor.

Vi tog varsin behandling och fick välja typ av behandling och aromadoft efter vad vi ville få ut av densamma. Jag önskade att få en massage-varva-ned-behandling med fokus på bröstrygg, sitter alldeles för mycket framför datorn.

Vi konstaterade båda efteråt att dessa behandlingar var nog de bästa spabehandling vi någonsin upplevt! Både rent utförandemässigt och spirituellt. Jag kände mig helt urlakad efteråt och efter en stund som en helt ny människa!

Life Ritual – gör din utövelse när tiden är inne

Resortens spirituella mästare Rosan Siran.

Resortens spirituella mästare Rosan Siran förklarar om vad ”Life Ritual” handlar om.

Volando definierar ”Life Ritual” ungefär som ”gör din utövelse när tiden är inne” Jag träffade en av medarbetarna Lee Fish. Hon berättade för mig att när deras nya manager tog över Volando Urai Spa & Resort 2010 ville han förnya och förändra då resorten då inte gick så bra. Under ett av besöken hörde han ljudet av gonggongen från andra sidan av floden. Det visade sig vara ljudet var från Gong-mästare zong-Lin Wu, en välkänd gongmästare i Taiwan. Då han själv är andligt öppen fick han idén att samarbeta på något sätt.

Ödet förde dem samman och de kom överens om att varje eftermiddag vid 16.00, skulle de träffas på varsin sida av flodbanken och kommunicera genom gong-trummor och på så sätt välsigna berget, vatten och naturen med dessa ”samtalsritualer”.

De kommunicerar genom gong-trummor och på så sätt välsigna berget, vatten och naturen med deras "samtalsritual".

Life Ritual,  Valley Cascade. De kommunicerar genom gong-trummor och på så sätt välsigna berget, vatten och naturen med deras ”samtalsritual”.

Lee berättar vidare att detta är en av de olika andliga ritualerna s.k. ”Life Ritual”, och som visas upp under bestämda tider varje dag för gästerna. Dessa uppträdanden är samproducerade med gong-mästaren zong-Lin Wu och av resortens spirituella mästare Rosan Siran.

Hon tillägger att gongmästaren också skapar konst av mässing och pekar på de fina lotusblommorna i entrén.

Denna resort spirituella mästare Rosan Siran menar att kombinationen av vibrationen av liv och konst är installationskonst och också en upplevelse. Vi kommer alla från olika platser och med hjälp av interaktiv konversation, som dessa ritualer/uppträdanden kan föra våra hjärtan närmare.

Skålar av mässing

Skålar av mässing som används till olika ritualer.

Det märks att deras andliga vision ”Life Rituals” genomsyrar hela personalens arbetssätt och livssyn. Alla som arbetar här måste (och vilja) regelbundet utöva dessa ritualer och meditationer. På vägen till vår spa-behandling såg vi till vår förvåning en av personalen sittandes på en vacker pläd, mediterandes med ett halvt dussin vackra mässingsskålar framför sig mitt i gången.

Resumé – som Yasuragi fast bättre

Vi hade bara två nätter på denna resort och hade lugnt kunna stanna mycket längre. Det är en magiskt plats om man vill uppleva lugnet och närheten till naturen. Yasuragi i Stockholm är lite utav samma känsla, fast inte riktigt på samma nivå som Volando Urai Spring Spa & Resort.

Det lustiga är att resorten ligger precis intill den väg som slingrar sig mellan bergväggarna från huvudstaden Taipei och inåt landet. Vi störs dock inte av detta då denna ligger, så att säga, på baksidan av hotellet. Alla fönster, restauranger, uteplatser vetter mot flodbanken. Fast det är ju klart, jämför man med Yasuragi så ligger nog Yasuragi i Stockholm mer ödsligt till.

De efterlämnar en cd-skiva med Volando Urai-musik. Kanske för att hjälpa gästerna att återuppleva minnet av lugnet på deras spa. Jag tror att det hjälper, själv lyssnar jag nu på musiken i skrivandets stund!

Resan ägde rum i början på november 2016. Bilderna är tagna av mig om inget annat angivits! Har du varit i Taiwan, eller funderar du på att resa dit? Fråga eller kommentera gärna mitt inlägg!

Länk till Volando Urai Spring Spa & Resort

Se resorten Youtube-film