Barnens rum börjar ta form…

Ja, ni mina vänner. Det här med renovering skulle jag minst sagt kunna skriva spaltmetrar om. Upp och ner, ord efter ord, bild efter bild men försöker hålla mig för att inte tråka ut er ointresserade läsare allt för mycket. Utsidan på vårt ruckel är fortfarande en misär i stora mått mätt MEN, på riktigt, är jag hopplöst kär i vårt ruckels insida. Sophie, min dotter på 4 år, och Lukas, sonen som snart fyller 7 år, har fått sina rum och lyckan är totales. Önskar jag hade filmat Sophies glädjedans när hon öppnade dörren och fick börja inreda i sitt första allra egna rum. Ni kanske minns hur det såg ut från början:

sov__3_

Den här bilden är från visningen. Lite udda med röda fönsterkarmar! Haha! Gud så huset faktiskt såg ut. Någon lite lugnare sommardag (läs ledig tid) ska jag göra i ordning ett stort ”Renoveringsresan-fotoalbum” som ska ligga framme med alla bilder från ”koja till beboeligt”. Det är en speciell känsla att titta på hur det såg ut när vi köpte, att vi verkligen har gått igenom och gjort allting som vi nu har gjort? Man glömmer så fort och bara ser skavankerna som fortfarande inte är gjorda..

 

ALLT i vartenda utav husets rum revs ner till trästommarna och…. Precis! Det som göms i snö kommer fram i tö! Huset hade drabbats utav plastmatte-pesten men precis som vi hoppades låg där under magiskt fina, gamla träplankor. Givetvis krävdes det en hel del slipning och jobb för att få golven fina men idag är det EXAKT detta som ger husets rum dess varma känsla och charm. De gamla som vi kunnat ta fram, göra i ordning och bevara.

Sophie renovering

Efter damm kommer tapetfix och det är verkligen inte svårt att tapetsera, bara att få till ”sömmarna” så kan man göra om vilket rum, eller ett gammalt skåp eller en garderob, till något helt nytt. Älskar tapet.

Sophie tapetsering

Jag vet, bara för att man har en liten tjej behöver man inte ha rosa elefanter på väggarna men nu råkar det vara så att Sophie ville ha rosa elefanter på sina väggar. Efter att ha delat rum med sin storebror och fått vakna med Messi och Zlatan i taket fick hon nu om hon ville. Men blandar man upp det med grått och vitt blir det fint ändå! Tapeten hittade jag hos Flügger Färg på Torsgatan 66 i Vasastan. Hoppade över bården för att tona ner ”gulligheten” lite.

sophie tapetrulle

 

En bit på väg! Se så fint golvet blev. Och Sophie äääälskar sin tapet.

sophies rum

 

Sophies rum2

Sophies rum3

Mitt gamla dockskåp har fått flytta hit från mormors källare. Och som ni ser är byggdammet fortfarande med oss! I varje vrå, på varje hylla och på varje fönsterkarm… I-landsproblem på högsta nivå, absolut.