Till sjöss! Bubbel, spa och härligt häng med Birka Cruises

Ja, sämre kan man ha det. Jag lovade min son Lukas att han och jag skulle göra något själva, vilket betyder utan lillasyster i Lukas värld. Han fick själv komma med förslag och sa direkt att han ”vill åka med den där stora båten vi alltid passerar när vi är på väg till landet”. Den vid Slussen med andra ord. Sagt och gjort, jag bokade in oss på en 22-timmars kryssning här på Birka Cruises, tog med bästisen John och Johns mamma Bella, min bästis, och nu ligger vi här och gonar oss. Verkligen gonar oss måste jag säga! Galet skönt att få värme och ljus på den stelfrusna kroppen. Hade nästan glömt bort hur skönt det är att ligga i en solstol, blunda och tro att man ligger på stranden i Thailand. Killarna har inte lämnat poolen sen vi kom hit. Ni ser själva i filmklippet nedan. Succé!

Vill man inte bada, eller har glömt bikinin, är det ändå otroligt skönt att hänga här vid poolen och bara läsa, fika och njuta av skärgården som passerar utanför. Finns en spa-avdelning också med bastu och utomhusbubbel och de här värmelamporna är som riktiga solar, ibland starka, ibland ”molnskyar”. Skulle behöva en sådan här hemma i trådgården..

Vi checkade in i går klockan 17, avnjöt en god middag i a´la carte-restaurangen (buffé finns givetvis – ingen kryssning utan buffé, men vi ville sitta och njuta av lugnet utan att springa upp och ner), hade tänkt ta en drink i baren i fören men hade så mysigt vid middagen – satt och lyssnade på våra söner som babblade i timmar och verkligen njöt av att få vara i centrum. Utan att bli avbrutna utav sina syrror. Efter det blev det bingen där jag och Lukas somnade på fem sekunder. Så tyst och rofyllt. En generös och fin hytt, tror kategorin heter Seafront Lyx, med panoramafönster och litet badrum med dusch. Ingen ”finlands-färja-klaustrofobi” här inte!

Till den här finare hytten får man äta frukost i ”vippen” och här fanns det hur mycket gott som helst. Ett glas bubbel på det! Kan också tillägga att ja, det finns wifi på båten hela kryssningen – om man nu måste jobba.

Så mysigt att, på bara 22-timmar, få så mycket kvalitetstid med Lukas. Vi valde att åka en vanlig veckodag för att ha det lugnt och så ”oparty” som möjligt. Givetvis är det mera folk och fart en helg. Det här var helt perfekt för oss, ett dygn som tinade upp min frusna kropp och som faktiskt bjöd på riktigt god mat (jag erkänner, jag hade ingen jättebra bild av de här båtarna innan) och fin hytt. Lägg några hundralappar extra så får ni en härlig upplevelse som känns lyxig.

Efter frukost tog vi en sväng ute på däck innan det blev bad för hela slanten. Lunchbuffén missade vi tyvärr då vi inte hade koll på att den stängde redan klockan 14. Men, men, inget vi inte överlever! Skepp å hoj!

Lyckliga killar!