Kökskärlek…

Det är så roligt nu för varje gång vi kommer till rucklet är det så mycket som händer! Vi har anlitat en firma här på Lidingö som sköter hela renoveringen och det är mellan 4 och 6 personer som jobbar med huset nästan varje dag. Jag hade nog inte riktigt förstått hur mycket det faktiskt krävs när man har köpt ett sådant här gammal hus… Inte bara att måla om, slipa lite golv och täta något fönster inte. Nej, här pratar vi ALLT! Varenda vägg och vartenda tak har rivits och byggts upp på nytt. Jag är som en envis häxa när det kommer till att försöka spara, bevara och renovera det gamla som går. Absolut, man kan köpa en ny dörr på Bauhaus för några hundralappar men jag vill inte ha en ny, tunn pappersdörr jag vill göra ordning de gamla dörrarna. Att renovera och bevara våra gamla, handblåsta fönster är också något jag kämpar för. Inte helt överens med våra snickare på alla punkter här.. Något jag tror kommer bli väldigt bra är att vi tar fram det gamla trätaket på nedervåningen i kök och vardagsrum och målar det vitt. Kommer ge karaktär och liv! Så här ser det ut nu.

februari-2016

Då vi har bergvärme har vi valt att lägga in vattenburen golvvärme i köket samt i hallen. I vardagsrummet behåller vi originalparketten men den var tyvärr inte kvar under den gamla plastmattan i hallen och i det gamla köket. På väggarna har vi en ljusgrå kulör från Flügger Färg, den enda de har som är helt bruten bara med vitt och svart. Vill inte ha några blå eller röda brytningar utan just den här gråa där vitt möter svart. Snyggt ihop med vårt vita trätak och det grå stengolvet som snart ska läggas in.

februari-2016-ko%cc%88k

För att skapa rymd har vi tagit bort en vägg till den gamla jungfrukammaren och även öppnat upp mera i taket mellan köket och vardagsrummet. Så fint med den gamla öppna spisen i mitten och att man kan ”gå runt” på hela vår lilla undervåning.

Köket äntligen valt!

kok_alice_vedum_2

 

Det var inte helt lätt att välja vilket kök vi skulle ha men när vi åkte ut till Vedums showroom i Uppsala föll vi båda två för deras varmgrå lucka Alice. Vi kommer ha beslagen i mässing med svart eller brunt läder.

24232408-origpic-ff2783

 

Vi valde att göra en lång köksbänk där Mikael äntligen får sin köksdröm uppfylld. En spishäll i storlek 90 cm… Som i ett riktigt kockkök! Jag tycker om att blanda hårdare material som sten med mjukare som vår bänkskiva i mörkt trä. Bänken är fortfarande inpackad här men det kommer bli supersnyggt och lite hemtrevligt ombonat som jag vill ha det. Inte bara vitt och hårt med sten, sten och mera sten.

ko%cc%88ksba%cc%88nk

Vi har valt vitvaror från Siemens och är otroligt nöjda. Hög kvalitet och väldigt snygga. Då jag arbetar med inredning och gör en hel del fina reportage bland annat om kök har jag frågat alla jag kommit åt om vad de är mest, respektive minst nöjda med i sina kök. Att ha två kyl- och frysar side by side som man öppnar från mitten var ett tips jag fick som vi kunnat göra i vårt nya kök. Det är ju det som är det lite speciella i vårt fall, att vi inte haft något val när det kommer till att renovera lite ”pö om pö” utan här var det bara all in på en gång. Mycket kostsamt men på plussidan givetvis att vi nu på riktigt fått göra det kök som vi verkligen vill ha. Snart så…. Blir så otroligt fint!