Så där ja, hemmafix 2.0

blogg-fore

Jag skulle bli förvånad om ni INTE har en sådan här hörna/plats hemma. Det där outnyttjade utrymmet som liksom bara inte blir något – förutom en helt onödig uppsamlingsplats för antingen en stol (som alltid drar till sig kläder), en tidningshög, tågbana eller någon form av kojbygge. Det här är vår hörna. Börjar med att be om ursäkt (särskilt till vår eminente ad Joanna som sliter sitt hår nu över dessa usla bilder..) då jag inte hittar vår kamera utan fått ta dessa bilder med min mobil. Typ hängandes bakåt i trappan för att försöka få till någon sorts vinkel så att ni ska få en bild av hur det ser ut. Det är i alla fall en pytte, pytteliten ”hall” på övervåningen, precis när man kommer upp för trappan. Bredvid ligger vårt sovrum och sen en smal gång som leder till barnens rum samt till vårt badrum. Vi börjar från början och när vi köpte såg det ut såhär:

Lite gult, japp. Och en aningens slarvigt målat uppe vid taklisten. Men vårt mantra ”det kan vi göra om och få till” får än en gång skrida till verket. Det är ett otroligt fint ljust och högt i tak i trappan vilket jag ville lyfta med en härlig tapet full av färg. Absolut inte vitt eller grått här inte. Känslan jag ville åt är åt det somriga hållet, en tapet som gör en glad och valet föll på den här vackra tapeten Lotus Blossom Vintage från engelska Prestigious Wallcoverings, Galleria. Hittade den hos Flügger i Vasastan och ÄLSKAR DEN! Den har gjort att trappan faktiskt är en utav mina absoluta favoritplatser i hela huset. Blir glad varje gång jag öppnar ytterdörren och möts av tapeten och ljuset. Min vackra, vackra fågelträdgård hela vägen uppåt väggarna.

Vi har bevarat originalledstången vilken vi slipat och slipat samt oljat för att få bort gammalt ingrott smuts. Även trappan är slipad och inoljad. Från sovrummet ser man genom vår fina dörr från SnickarPer ut till trappan och vår övre minihall. Väldigt fint och dörren ger verkligen liv åt sovrummet som inte känns lika litet då man får en dörr som är mer som ett konstverk än som en stängd dörr.

Kulören i vårt sovrum heter Dark Thunder och är även den inhandlad hos Flügger. Från dörr och tapet till minikontor.

bloggen-fore

Utrymmet är väldigt litet, 1,40 m i bredd för att vara exakt, vilket gör att utbudet av möbler som kan passa in blir relativt begränsat. Jag saknar en ”egen” arbetshörna. Dels för att inte alltid ha datorn stående på köksön och dels för att kunna säga att nej, nu jobbar mamma en timme så nu får ni gå ner och leka, eller på era rum. HÄR JOBBAS DET! Och så har det faktiskt också blivit. Otroligt skönt att ha datorn och pappershögen här på skrivbordet i stället för i köket. När jag stänger datorn och går ner gör jag det för att umgås, när jag sitter här jobbar jag.

bloggen-sovrum

Tittat efter skrivbord på Blocket och på Lauritz men så såg jag den här bilden på ett skrivbord från JYSK. Stilrent, litet i storlek, går ihop perfekt med våra Stringhyllor (som är i den smala hallen bredvid vårt sovrum) och prisvärt.

60280

73524

 

Och för att inte sticka ut för mycket valde jag en vit stol till. Skrivbordet heter Abbetved Ek/vit och kostar 899 kronor, stolen heter Snedställd Läderlook och kostar även den 899 kronor. Tata! En helt ny liten fin arbetshörna för under 2000 kronor! Lampan är från Zara Home.

bloggen

till-blogg

blogg-panorama

Ett försök till någon form av Panoramabild får avsluta denna lilla ”stylingskola” från Björkvägen-rucklet! Tapeten är verkligen som en glad present varje gång jag öppnar ytterdörren. Den välkomnar så fint och är en av de saker jag är mycket nöjd med. Kommer från Flügger Färg och jag hittade den i butiken i Vasastan.