Strand, skräp och glada ungar!

Ny dag, nya upplevelser och den här gången har vi tagit oss från Club Med och stranden Nusa Dua till Seminyak Beach där vi checkat in på Oberoi Hotel som är fantastiskt fint! En oas av stillhet och lugn med vågornas magiska brus i bakgrunden. Läget är riktigt bra då man har lugnet här i ”lyxoasen” med stranden precis nedanför poolen, men också hela bubblande Seminyak precis runt knuten. Roligt att få lite lokal känsla också och vi har både promenerat längst med stranden (hur långt som helst) och i myllret inne i Seminyak. Bali är kontrasternas rike och det är minst sagt en lite udda känsla att promenera på beachen och möta joggare, hästar, hundar och skräpplockare sida vid sida.

Det ÄR mycket skräp här på stränderna, dels blåser det upp från havet och sen lämnas det en del ”bråte” här och där. Tydligen blåser det upp extra mycket skräp nu i januari och februari och de kämpar verkligen på med att plocka upp och göra fint. Själv tycker jag det är spännande och roligt att få en glimt av det lokala, riktiga Bali. Att promenera längst med stranden och inte veta vad man kommer att möta.

Älskar att det inte är helt perfekt och tokfixat utan lite av den gamla, hederliga Thailands-känslan. Sophie bäddade glatt ner sig i sanden, Mikael slängde sig ut på vågorna och Lukas hoppade lyckligt ner i poolen på Oberoi efter att ha badat i det salta, härliga havet. De svartklädda personerna bakom Sophie är skolungdomar som träningsjoggar på stranden.

Nu ska vi avnjuta en god middag här på hotellet och ta en kvällspromenad i Seminyak innan vi däckar i säng.