Uppe med tuppen!

Somnade som en klubbad säl innan elva i går och vaknade således i ottan. Kunde inte somna om så smög upp och möttes av att solen öste in och värmde upp hela undervåningen. Men utanför ser jag ett tunt, tunt kallt frosttäcke på utemöblerna vilket inte riktigt passar in. Hade hellre öppnat upp, lagt ut dynorna och tagit den här koppen i vårsolen. Nu känns det som att vintern är tillbaka..

Kallt eller varmt, här ska det i alla fall påskas till lite till att släkten väller in senare idag. Vi blir 11 vuxna och fem barn. Så mysigt! Jag, vilket ni som följer mig vet vid det här laget, är ju född i Italien i mitt tidigare liv. ÄLSKAR Italien – allt med Italien och SKA ha ett litet, litet hus där när jag blir gammal. Jag vill alltid ha så mycket familj och vänner omkring mig som möjligt, särskilt när det är högtider. Alla får ta med sig något till bordet och så hänger vi i timmar. Jag är ganska usel i min planering, det är aldrig ”klart” när gästerna kommer men det är inte heller min grej. Här hjälps vi åt i köket och barnen hänger ute i trädgården eller så fixar vi ett pysselbord. Jag ska ta lite bilder och lägger upp här i morgon hur dagen blev.

Sophie har rullat marsipankycklingar till tårtan, kan vara den mäktigaste chokladtårtan ever..

Ska få till någon form av påskinspirerad dukning. Sophie och Lukas fick välja ut bilder som visade hur de skulle vilja att vi hade det på bordet. Jag ska göra mitt bästa.. En påsklilja och en fjäder ska jag nog få till! Här ser ni deras val, Sophies val innehåller alla väldigt mycket godis.

Den här ovan är det jag siktar på – men med lite mer inslag av färg. Och godis. Och nedan mina favoriter som fått följa med under åren. Är tredje hemmet nu! Limmade men glada är de, som ni ser. Glad påsk nu och mitt Italienska blod ser fram emot en liten kall sådan här till maten – jag dricker inte nubbe, egentligen inte sprit alls, men en kall Limoncello är mycket gott.