Art Deco dröm – Haymarket by Scandic

Haymarket by Scandic - Inspiration My Home

Ett hotell där varje detalj är omsorgsfullt uttänkt. Där baren har ett härligt sorl och där frukosten går i EKO-tänk. Det är ett hotell i vår smak. Välkommen till Haymarket..

Av Maria Roswall Foto Scandic Haymarket

Generösa rum i modern art déco stil med utsikt över ett sjudande, levande Hötorget. Roséguld, specialdesignade tapeter, mjuka vackra textilier och skivspelare. Haymarkets rum och sviter är riktigt fina och vi smälter över det fantastiska helhetstänket som arkitekterna och inredarna jobbat så fint med. Bara att ha en eventsvit med en egen takterrass på över 90 kvm, hur härligt!

Haymarket by Scandic - Inspiration My Home

Huset, som byggdes i etapper mellan 1916 och 1934 har restaurerats och vackra art déco-detaljer från 1920-talet har återskapats. Inspirationen är tydligt hämtad från filmens värld med Greta Garbo i spetsen.

Koncept Stockholm står för inredningen där de mönstrade golven, de lätta rottingmöblerna och de tunga, sammetsklädda möblerna kontrasterar mot moderna materialval. Trenden mässing med marmor, sten och gröna inslag kan knappast ha blivit en remake som ligger bättre i tiden än nu!

Haymarket by Scandic - Inspiration My Home

Vi checkar in en fredagseftermiddag, det är full fart i lobbyn och vi tar en drink i baren. Vårt rum, en Grande Double, välkomnar oss med varma färger, utsikt och ett skrivbord som blir ett perfekt sminkbord inför kvällens middag. Badrummen är ett fint inslag och vi inspireras av att låta kakelväggen i duschen få liv utav ett konstverk. Hotellfrukost kan mycket väl vara världens bästa mål mat och vi sitter länge och njuter av såväl stämningen som av maten. Mixen som Haymarket bjuder på tilltalar oss och det finns absolut något som borde falla de flesta väl i smaken.

Haymarket by Scandic - Inspiration My Home

DÄRFÖR GILLAR VI

Haymarket by Scandic

Art Deco Den filmiska 20-tals ”wibe” som genomsyrar hotellet är magnifik och charmar oss mycket. Älskar du 1920- och 1930-tals estetik är det här hotellet för dig.

Läget Den gamla PUB-byggnaden har något speciellt över sig, entrén är pampig och åter igen får man en ”wibe” i kroppen när man stiger in i hotellet. Att titta ut på Hötorget som sjuder av liv känns internationellt. Mera Köpenhamn och London än Sverige.

Maten. Det går utmärkt att både äta och dricka sig mätt på Haymarket. Brasseriet Paul´s med dekadent mat från båda sidor Atlanten, Gretas med fokus på hälsan och miljön och vår favorit, cocktailbaren American där vi gärna slinker in på en drink även utan att bo på hotellet.

Länkar:

 

Haymarket by Scandic, intill Hötorget, välkomnar dig som vill kliva in i en tid präglad av 20-talets optimism och elegans.

Brasseri Paul´s , det amerikanska brasseriet från förra sekelskiftet influerad av klassiska europeiska smaker.

Gretas caféen modern tolkning av 20-talets explosion av medvetenhet, glamour och uttryck.

Americainen sofistikerad cocktailbar med historiska influenser och karibiska inslag.