Hooks Herrgård

Ett slags skönare liv, jo det är faktiskt en i det närmaste perfekt beskrivning av ett dygn, eller två för all del, här på Hooks Herrgård. Med ekorna förtöjda vid bryggan nere i sjön, golfbanan utanför dörren och herrgårdens nya spa blir vistelsen här precis så som man vill att en herrgårdshelg ska vara.

FÖR MÅNGA AV OSS ÄR tiden största bristvaran så när man äntligen tar sig tiden att åka någonstans för att unna sig det där extra, ja då vill vi verkligen att upplevelsen blir speciell. Här på Hooks blir den det, särskilt om du tycker om att spela en golfrunda samt koppla av i ett gudomligt fint spa. Med det sagt vill vi ändå understryka att man inte behöver spela golf, eller tycka om behandlingar och bastu, för att njuta här. Det känns bara extra lägligt då första tee mer eller mindre ligger utanför rummet. Sedan 1963 hälsar familjen Edberg sina gäster välkomna hit, ett par mil söder om Jönköping, och att det är en familjedriven herrgård känns på alla sätt.

hooks herrgård middag

Hooks levererar även i köket. Mycket bra.

Boendet är förstaklassiskt med den där perfekt mixen av stilfullt renoverat men med ett varsamt omhändertagande av det äldre, genuina och riktiga. Det som gör att en anrik herrgård har det där lilla extra. Och så har vi maten, ack så viktig när man tagit sig bort för en stunds njutning, och precis som vi väntat håller köket en väldigt hög klass. Vår fyrarätters-middag igenom blir vi mer än nöjda och att få inta kaffet i den övre salongen är bara pricken över i:et.

Första spa-taget

1300 kvm stort är Hooks Herrgårds nya spa och fitness avdelning, eller tillbyggnad för att vara mer exakt för den är gigantisk. En fantastisk investering, vi kan avslöja att det gått loss på omkring 50 miljoner kronor att bygga, som bjuder på allt du möjligen kan önska. En avdelning för rekreation, bad, bastu och träning samt en lugnare del för behandlingar och harmonisk vila. Bara poolen med sin utsikt över sjön gör att lugnet infinner sig på precis det där sättet som vi vill att det ska göra. En liten sparitual signerad Kerstin Florian på det så har vi vår vistelse som i en liten ask. En liten Pandoras drömask!

hooks herrgard spa

Med den utsikten blir det lätt att man vänder sig mot sjön.

Mmmm spa… 1300 nybyggda kvm spa är helt i vår smak. En golfrunda på det så är dagen komplett

DÄRFÖR GILLAR VI HOOKS HERRGÅRD

Aktiviteter Att ha naturen runt hörnan när man kommer iväg så här är verkligen ett stort plus. Omgivningarna och sjön utanför fönstren inbringar ett harmoniskt lugn som tacksamt tas emot. Vi tar en promenad och senare på eftermiddagen dristar vi oss på en roddtur med ekan. Mycket trevligt och riktigt roligt! Att det finns två golfbanor, spa med gym och ekorna på sjön tycker vi ger ett extra plus till vistelsen.

Maten Mycket bra meny där man kan välja på vegetariskt, kött eller fisk. Råvarorna är efter säsong och kocken berättar att rådjuret skjutits i skogarna runt hörnet. Närproducerat tycker vi om.

Herrgården Anrik, gammal och fin som sig bör och det är roligt att se att man inte dristar sig att göra om och ”lägga sig i” för mycket. Anorna från 1300-talet är bevarade och skall så förbli. hooksherrgard.se

hooks herrgård omgivning