Nobis Hotell

Mitt i hjärtat av Stockholm, på Norrmalmstorg ligger Nobis Hotel. Här har du gångavstånd till några av huvudstadens absolut bästa krogar & shoppingstråk. Perfekt läge för att avnjuta Stockholm på bästa sätt.

Av: Camilla Wänström

Nobis Hotel på Norrmalmstorg ligger i en av Stockholms vackraste byggnader från 1800-talet. Torget kantas av butiker, restauranger och caféer bara ett stenkast bort från Nybrokajen där skärgårdsbåtarna tuffar ut till öarna på sommaren. En plats mitt i staden som ger en stark kontinental känsla. Det vi slås av när vi kommer in i hotellets lobby är lugnet som infinner sig. Det är en påtaglig kontrast mellan stadens myller utanför som skymtas genom lobbyns enorma fönster, och den rogivande atmosfären innanför.

Nobis Hotel - Inspiration My Home nr 2 2016

Den skandinaviska ljusa inredningen är ett resultat av ett samarbete med arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune vilket är genomgående överallt. Hotellet har 201 rum i olika storlekar och sviter som vetter ut mot staden eller mot den inre ljusgården. Rummen är inredda i skandinavisk design med mörka träslag, sobra naturfärger och mycket textilier vilket ger en lugn och lyxig atmosfär. Badrummen är designade i marmor från golv till tak för en fräsch och modern känsla.

EN KONTINENTAL KÄNSLA
Ljusgården inne på hotellet är magnifik med 28 meter i takhöjd som suddar ut gränsen mellan inne och ute. Här blandas stockholmare och turister för att avnjuta drinkar och skön citypuls. Bredvid loungen ligger guldbaren som är lite mindre och mer intim och bjuder på en kreativ cocktailmeny skapad av några av Stockholms främsta bartenders. Vill man äta så finns det ett stort utbud av krogar runt hörnet men gillar man, precis som vi, italiensk mat så bjuder hotellets resturang Carina in till riktigt vällagade italienska rätter.

Nobis Hotel - Inspiration My Home nr 2 2016

Nu har även restaurangens bakficka byggts om och bjuder in till enklare italiensk husmanskost. Bakfickan har enbart 20 platser men är perfekt om man vill stanna till i shoppingen, avnjuta en lunch och titta på folk genom hotellets stora fönster. Är du mer intresserad av hälsa och motion än shopping så kan du enkelt ta dig ut till Djurgården för långa promenad- eller löparspår i vacker miljö. Annars erbjuder hotellet gym och bastu för dig som inte vill tumma på träningen när du är iväg.

Nobis Hotel - Inspiration My Home nr 2 2016

Sammanfattningsvis kan vi säga att Nobis hotel har lyckats skapa en bra balans mellan lugn och lyx samtidigt som du har citypulsen utanför dörren. Ett hotell för dig som planerar en shoppingweekend till Stockholm med bästa vännerna eller en romantisk get away med kärleken. Kontinentalt, chict och ledigt med stans bästa shopping och krogar precis runt hörnet.

Nobis Hotel - Inspiration My Home nr 2 2016

DÄRFÖR GILLAR VI NOBIS!
Läget Att bara kunna kliva ut från hotellet och hamna mitt bland huvudstadens bästa shoppingstråk och krogar. En upplevelse i sig att få bo mitt i Stockholms hjärta i en så vacker, anrik byggnad.

Ljusgården Loungen inne på hotellet med sina 28 meter i takhöjd är makalöst vacker och inbjuder till en kontinental upplevelse när man sitter och sippar på sin drink.

Inredningen skapad tillsammans med med Claesson Koivisto Rune är genomgående på hela hotellet och är du intresserad av inredning och design finns det mycket att titta på.

Maten Restaurangen och bakfickan passar dig perfekt om du gillar italiensk husmanskost.

1 reaktion till “Nobis Hotell”

  1. Hasse skriver:

    Ja vem blir inte förtjust i Nobis. Ett fantastiskt hotell jag hade förmånen att bo på i helgen!

Kommentarer inaktiverade.