Ystad Saltsjöbad

Hav möter himmel långt borta i horisonten. På den milslånga stranden ligger en stor vit byggnad med svarta detaljer & en magnifik terass som vetter ut mot havet. Välkommen till Ystad Saltsjöbad, ett av södra Sveriges mest anrika hotell.


Av:
 Camilla Wänström

Drömmer du om att spendera sommaren i The Hamptons så är detta så nära du kan komma i Sverige. Badhotellet har sedan 1897 varit en mötesplats för rekreation och nöje här har Ystadborna, och framförallt sommarturisterna, njutit av stranden och havsbrisen sedan många år tillbaka. Att inredningen är inspirerad av New Englandstil går inte att missa. Ljus vacker inredning med klädda möbler i vackra naturtoner, vita linnegardiner och rustika trämöbler. Överallt hänger tavlor med svartvita fotografier på byggnaden och dess gäster genom åren. Hela byggnaden andas historia.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad

Det märks att hotellet har fokuserat på bekvämlighet och njutning, överallt finns det möjlighet att slå sig ner i en skön soffa eller på en mjuk soldivan. Man har också valt att framhäva mycket detaljer och historia, det känns personligt och trivsamt. Vi möts av ett skönt lugn över hotellet och de flesta av gästerna är klädda i vita badrockar och varvar behandlingar i spat med poolhäng eller ett dopp i havet.

Ystad Saltsjöbad har satsat på att bli Nordens bästa spahotell och det märks när vi besöker de ljusa, vackra lokalerna inne i relaxavdelningen. Stora fönster som vetter mot hav och åter hav. Vila möter lyx i en oslagbar kombination.

Ystad Saltsjöbad

Att avsluta dagen på den stora terassen ut mot havet är i det närmaste magiskt. Omgivna av vita tunna tyger vajande i havsbrisen, brinnande lyktor och eldar samt en svag doft av lavendel. Hit kan man åka året runt och mysfaktorn är total på exempelvis hösten med varma utepooler och sprakande eldar.

Ystad Saltsjöbad

Ystad